Wedstrijdreglement FLEURAMOUR – CRYSTAL & FLOWERS 2018

Studenten

 

Deze wedstrijd staat open voor leerlingen uit het floristenonderwijs: zowel voor cursisten uit het dag- als avondonderwijs, als ook voor leerlingen onder leercontract.
Bij de prijsuitreiking zullen er wel aparte categorieën zijn voor zowel dag- als avondonderwijs.

 

Opdracht :

Een feestelijk bloemrijk accessoire voor ‘The next generation’

 

Onderwerp :
Fleuramour – Crystal & Flowers vindt plaats in en rond het kasteel van Val Saint Lambert in Seraing. De professionele floristen maken een feestelijke vegetatieve outfit. Van de studenten verwachten we een feestelijk accessoire in het thema ‘The next generation’: een hoedje, een handtas, een sjaal, een das, een strik, een feestelijk en bloemrijk juweel (halsketting, armband) … voor de komende generatie. Het is belangrijk dat de vooruitstrevende creatie ook gedragen kan worden tijdens een catwalk door feestelijke modellen.

80 % vegetatief materiaal moet in deze opdracht verwerkt worden.

Je mag dit stuk thuis of op school voorbereiden en ter plekke afwerken.

Jij zorgt voor je eigen presentatie. Je zorgt met andere woorden voor een sokkel of iets waarop je creatie kan gepresenteerd worden op ooghoogte.

 

Beoordeling :
De jury zal de volgende punten beoordelen:
Techniek – vorm en kleur – originaliteit – thema
Het is natuurlijk ook van belang om het reglement te respecteren.

 

Inschrijven

Vul het deelnameformulier in.

 

Praktische informatie

1. Dagindeling
·  We verwachten je op woensdag 18 april 2018 tussen 8u30 en 9u00. (wees op tijd aub)
·  De wedstrijd begint omstreeks 9u00 om te eindigen om 13u00.
·  De werkstukken moeten binnen deze tijdspanne afgewerkt worden.
·  Rond 12u00 krijgen de deelnemende leerlingen een lunchpakket en een drankje die afgehaald worden op het secretariaat.
·  De prijsuitreiking zal plaatshebben omstreeks 16u00.

2. Materialen
·   De natuurlijke materialen en bloemen worden door de deelnemer voorzien, meegebracht en bekostigd. Houd rekening met het reglement en de opdracht !
·   De opdracht mag thuis of op school voorbereid worden en ter plekke neergezet worden. Houd rekening met je tijdspanne.
·   Naamkaartje wordt door de deelnemer zelf meegebracht en aan het stuk vastgespijkerd zodanig dat het werkstuk niet verloren gaat. Je naam en voornaam is voldoende. Alle werkstukken blijven ter plekke tot en met zondag 22 april 2018 18u00. De werkstukken worden door de deelnemers zelf verwijderd en meegenomen vanaf 18u00. Het verwijderen van de niet afgehaalde werkstukken zal aan de desbetreffende deelnemer aangerekend worden.

3. Voorbereiding van de werkstukken
De opdracht ‘mag’ thuis of op school voorbereid worden en wordt ter plekke afgewerkt. Houd dan ook rekening met het uurrooster.

4. Transport van de materialen
Voor, tijdens en na de wedstrijd mogen er materialen aangevoerd worden. Natuurlijk gebeurt dit met de nodige zorg en voorzichtigheid en in respect voor de andere deelnemers en exposanten.
Op woensdag is de opbouw al van start. Het is op dat ogenblik altijd zeer druk. Houd hier aub rekening mee.
Na de wedstrijd wordt ALLE afval verwijderd en meegenomen door de deelnemers. (Dit kan een reden van uitsluiting zijn.)

5. Let op

Voor, tijdens of na de wedstrijd mag er geen reclame gemaakt worden. De enige uitzondering is het vermelden van de stageplaats die eventueel materialen sponsort. Geen enkel materiaal van het domein mag gebruikt worden.

6. Organisatie en jury

  • De verantwoordelijken zullen tijdens het verloop van de wedstrijd de materialen controleren. Ze kunnen een materiaal afkeuren indien dit niet conform is met het reglement. Je kan/mag de organisatoren steeds contacteren als je vragen hebt rond een bepaald materiaal. Enkel zij kunnen uitsluitsel geven indien er discussie is.
  • De organisatie kan niet verantwoordelijk gesteld worden in het geval van diefstal, vandalisme, brand of andere beschadigingen aan de werkstukken of aan materialen van de deelnemers.
  • Een eventuele verzekering tegen beschadiging van materialen, werkstukken of voor de deelnemers zelf, valt ten koste van de deelnemers zelf.
  • Voor, tijdens of na de jurering kan er geen enkele discussie gevoerd worden met de organisatoren of met de jury zelf. Dit zowel over de quotatie als over het verloop van de wedstrijd zelf.
  • Elk contact met één of meerdere van de juryleden met de deelnemers, voor of tijdens de jurering, is verboden.
  • De jurering gebeurt ter plekke en de dag zelf. Volgende punten worden in acht genomen: techniek – vorm en kleur – originaliteit, thema.
  • De jury hoeft zich niet te verantwoorden over de gegeven punten en is niet verplicht deze achteraf aan de deelnemers mee te delen.
  • Elke irregulariteit of onverenigbaarheid met het reglement kan een diskwalificatie met zich meebrengen.
  • De organisatie behoudt zich het recht veranderingen aan te brengen aan het reglement en de wedstrijd.

 

7. Publieksjury

Tijdens het evenement krijgen de bezoekers ook een kans om hun stem uit te brengen. Ook zij zullen kunnen kiezen naar welke creatie hun voorkeur uitgaat.
Op zondag 22 april zullen we om 16u de winnaar van de publieksprijs bekend maken.

8. Uitnodiging op het evenement : 21 april om 14u

Op zaterdag 21 april vindt een defilé plaats waarop jullie accessoires op de catwalk verschijnen. Graag nodigen wij jullie uit om daarop aanwezig te zijn!

Wij wensen je nu al de nodige inspiratie en “fair play” t.o.v. je collega’s!

9. Voor meer informatie kan je steeds terecht bij:

Micheline Vansintjan 0475/98.16.83 of per mail: michelinevansintjan@hotmail.com

 


Organisatie: Rekad Produkties – Geelseweg 47 B – 2200 Herentals

happenings@rekad.be – www.fleuramour.be