Wedstrijdreglement FLEURAMOUR – CRYSTAL & FLOWERS 2018
Professionelen

 

Een feestelijke, natuurlijke outfit met kristalaccenten

 

Ben jij een creatief florist? Hou je ervan om kledij te creëren met bloemen en vegetatieve materialen? Dan is deze wedstrijd iets voor jou ! We verwachten de realisatie van een feestelijke, natuurlijke outfit die past in het kasteel van Val Saint Lambert.

Deze wedstrijd staat open voor professionele floristen. Ben je werkzaam als zelfstandig florist of werk je in een bloemenzaak? Dan is deze wedstrijd iets voor jou.

 

Onderwerp

Crystal Flowers vindt plaats in het kasteel en de abdij van Val Saint Lambert. Val Saint Lambert kristal betekent natuurlijke materialen tot kunst verheven. Een evenement op een kasteel betekent feest. Maak een feestelijke, natuurlijke outfit (kleed, rok, mantel, broek … ) met vegetatieve materialen (bloemen, takken, schors, bladeren …) en voeg er een kristalaccentje aan toe!

 

Omschrijving

Een lentefeest op het kasteel inspireert je om een feestelijke, natuurlijke outfit te maken. We willen zeker ook graag bloemen zien, die voor een kleurrijke toets zorgen. Crystal & Flowers vraagt ook om een kristalaccentje. Zorg er voor dat je creatie zelfstandig kan blijven staan.

 

Beoordeling

De jury zal de volgende punten beoordelen:

techniek – vorm en kleur – originaliteit – creativiteit

 

Inschrijven

Vul het deelnameformulier in.

 

Praktische informatie

1. Wanneer?

We verwachten je ten laatste op donderdag 19 april om 12 uur om je outfit binnen te brengen. Je kan natuurlijk al vroeger komen opbouwen vanaf woensdag 18 april om 9 uur.

De prijsuitreiking met receptie zal plaatsvinden op zondag 22 april om 16 uur.

2. Materialen

 • Alle materialen worden door de deelnemers zelf meegebracht en bekostigd.
 • Het werkstuk wordt thuis voorbereid en ter plaatse gemaakt en afgewerkt.
 • Voorzie je creatie zeker van je naam!

Alle werkstukken blijven ter plekke tot en met zondag 22 april 18u00. De werkstukken worden door de deelnemers terug meegenomen vanaf 18u00. Het verwijderen van de niet afgehaalde werkstukken zal aan de desbetreffende deelnemer aangerekend worden.

 

3. Voorbereiding van het werk

De werkstukken worden thuis voorbereid en afgewerkt in Seraing en zijn ten laatste op donderdag 19 april om 12 uur klaar.

 

4. Let op 

Voor, tijdens of na de wedstrijd mag er geen reclame gemaakt worden.

5. Organisatie en jury

 • ·         Je kan/mag de organisatoren op voorhand altijd contacteren als je vragen hebt rond een bepaald materiaal.
 • ·         De jury zal bestaan uit professionele floristen.
 • ·         De organisatie kan niet verantwoordelijk gesteld worden in het geval van diefstal, vandalisme, brand of andere beschadigingen aan de werkstukken of aan materialen van de deelnemers.
 • ·         Een eventuele verzekering tegen beschadiging van materialen, werkstukken of voor de deelnemers zelf, valt ten koste van de deelnemers zelf.
 • ·         Voor, tijdens of na de jurering kan er geen enkele discussie gevoerd worden met de organisatoren of met de jury zelf. Dit zowel over de quotatie als over het verloop van de wedstrijd zelf.
 • ·         Elk contact met één of meerdere van de juryleden met de deelnemers, voor of tijdens de jurering, is verboden.
 • ·         De jurering gebeurt ter plekke. Volgende punten worden in acht genomen: techniek– vorm en kleur– originaliteit – creativiteit– gebruik natuurlijke materialen.
 • ·         De jury hoeft zich niet te verantwoorden over de gegeven punten en is niet verplicht deze achteraf aan de deelnemers mee te delen.
 • ·         Elke irregulariteit of onverenigbaarheid met het reglement kan een diskwalificatie met zich meebrengen.
 • ·         De organisatie behoudt zich het recht veranderingen aan te brengen aan het reglement en de wedstrijd.

 

6. Prijzen

In de prijzenpot zitten o.a. een reportage in Fleur Creatief of Fleur Magazine, …

Wij wensen je nu al de nodige inspiratie!

 

Voor meer informatie kan je steeds terecht bij:

An Theunynck  0473 28 12 79 of per mail: an.theunynck@telenet.be

 


Organisatie:  Rekad Produkties – Geelseweg 47 B – 2200 Herentals – happenings@rekad.bewww.fleuramour.be