Fleuramour – Crystal & Flowers: een ‘schitterend’ bloemenevenement

Kom naar de allereerste editie van Fleuramour – Crystal & Flowers, van 05 tot en met 07 april in Seraing nabij Luik. Bloemen spelen de hoofdrol in de fonkelende wereld van het kristal van Val Saint Lambert.

 • Verwacht je in volle lente aan betoverende bloemencreaties van nationale en internationale bloemstylisten, gemaakt met 85.000 bloemen.
 • Bewonder de unieke zuivere kristallen van Val Saint Lambert.
 • Bezoek de demonstraties ‘floral art’ en glasblazen, de kraampjes, de Spektakeltoer, de florale modeshow,…

Wacht dus niet tot Fleuramour – Passion for Flowers, de jaarlijkse afspraak in Alden Biesen eind september, om van een schitterende bloemenpracht te genieten.

Met Fleuramour – Crystal & Flowers schotelt dezelfde organisatie alle fans van prachtige bloemencreaties een appetijtelijke voorjaarseditie voor.

Stap doorheen de geschiedenis van de Oudheid tot nu en ontdek hoe kristal gemaakt wordt. De Spektakeltoer is er voor jong en oud.

 

Bekijk de clip om een nog beter beeld te krijgen van Fleuramour – Crystal & Flowers.

Tijdens het evenement kan je ook een spectaculaire demonstratie glasblazen bijwonen. Bewonder dit uitzonderlijke proces van begin- tot (uniek) eindproduct. Deze show duurt 45 minuten en kost 6 euro per persoon, ter plaatse te betalen.

Haal het competitiebeest in jou naar boven en doe mee aan de florale wedstrijden van Fleuramour – Crystal & Flowers !

Er zijn 4 wedstrijden :

.

5 redenen om Fleuramour – Crystal & Flowers te bezoeken

Tijdens ‘Fleuramour – Crystal & Flowers’ kom je terecht in een stukje industriële geschiedenis. Hier zag het wereldvermaarde kristal van Val Saint Lambert het levenslicht om vervolgens wereldfaam te verwerven.

Het bijhorende kasteel is dit voorjaar nog opgefrist en de gerestaureerde abdij zal door haar grootsheid meerdere monden doen openvallen. Aangekleed met bloemen moet dit van 20 tot en met 22 april wel een topbestemming zijn.

Door het enigszins futuristische gevoel dat je in het kasteel krijgt, omdat het moderne met klassieke elementen combineert, sprong bij de organisatoren het thema “Next Generation” te binnen. Verwacht vooruitstrevende bloemenconstructies van ervaren maar ook van jonge floristen (op zich al de toekomstige generatie)…

Zoals we dat van Fleuramour gewend zijn, zal de creativiteit hoogtij vieren. De Belgisch-Russische Natallia Sakalova brengt in de trouwzaal van Val Saint Lambert de romance van een huwelijk tot leven. Arnauld Delheille laat je in de bar genieten van een bloemrijk panoramisch uitzicht.

Door een tunnel van frisse voorjaarsbloemen en bollen, gemaakt door Sören Van Laer, kom je op een buitenpleintje waar je de resultaten van de wedstrijd ‘Land Art’ (kunst in de natuur) zal kunnen bewonderen. Vervolgens word je binnengelokt door Fleur Creatief en Fleur@Home die elk één groot design uitwerken !

Angelica Lacarbonara

Naast de hogervermelde gerenommeerde floristen kan ‘Fleuramour – Crystal & Flowers’ ook rekenen op de Roemeense toppers Ella Fodor en Anca Ungureanu. In de imposante boogzaal van de abdij gaat de Italiaanse Angelica Lacarbonara ongetwijfeld hoge ogen gooien met haar florale luchters.

Tussen al dat bloemengeweld kan je kennismaken met de wondere wereld van het kristal. Bewonder de schoonheid, de pure helderheid en de intense kleuren in elk uniek stuk, mondgeblazen of handgeslepen.

Krijg je maar niet genoeg van de kristalkunst onderweg? In de shop vind je nog een hele collectie vazen, bekers, tafelaccessoires en siervoorwerpen.

Programma

11u00-13u00
Demonstratie Cindy Gunther
13u30-15u30
Demonstratie Audrey Gatineau
16u00-18u00
Demonstratie Ella Fodor & Anca Ungureanu
11u00-13u00
Demonstratie Cindy Gunther
13u30-15u30
Demonstratie Marc Noël
14u00
Flower show (Abdij)
16u00
Flower show (Abdij)
16u00-18u00
Demonstratie Céline Moureau
11u00-13u00
Demonstratie Sofia Tavares
13u30-15u30
Demonstratie Arnauld Delheille
16u00-18u00
Demonstratie Wout Knuts

Koop hier je tickets

TICKET + TREIN
B-dagtrip
 • Inkomticket inbegrepen
 • Vanuit elk station mogelijk
 • Vanaf € 21
Bestellen
Hot!
DAGTICKET
vanaf € 13
 • Vermijd wachtrijen
 • Tot 12 jaar gratis
 • VOORVERKOOP - €13 i.p.v. €15
 • GROEPEN > 10 pers - €12
 • GROEPEN > 25 per - Zie tickets
Nu kopen
TICKET + BOOTNAVETTE
navette
 • Bootnavette van Luik naar Val Saint Lambert en terug.
 • Inkomticket inbegrepen.
Meer info

Locatie

 • Rue du Val Saint Lambert 245, 4100 Seraing (B)
 • happenings@rekad.be