Crystal & Flowers: een ‘schitterend’ bloemenevenement

Goed nieuws ! In 2018 organiseert Fleuramour een nieuw evenement. De allereerste editie van Crystal en Flowers vindt plaats van 20 tot en met 22 april, in Seraing nabij Luik. Bloemen spelen daarbij de hoofdrol in de fonkelende wereld van het kristal van Val Saint Lambert.

 

Na het zoveelste succes van Fleuramour kon een soortgelijk evenement niet uitblijven. Ziedaar: Crystal & Flowers is geboren ! Verwacht je in volle lente aan betoverende bloemencreaties van nationale en internationale bloemstylisten. Bewonder daarnaast de unieke, zuivere kristallen van Val Saint Lambert.

Wacht dus niet tot Fleuramour – Passion for Flowers, de jaarlijkse afspraak in Alden Biesen eind september, om van een schitterende bloemenpracht te genieten.

Met Fleuramour – Crystal & Flowers schotelt dezelfde organisatie alle fans van prachtige bloemencreaties een appetijtelijke voorjaarseditie voor.

Om de bloemensector een hart onder riem te steken, krijgen floristen tijdens Fleuramour – Crystal & Flowers de kans om hun bloemenwinkel te promoten met een bloemwerk van 2 x 2 x 2 meter. Interesse? Stuur als de bliksem een mail naar floregineel@me.com

Tijdens het evenement kan je ook een spectaculaire demonstratie glasblazen bijwonen. Bewonder dit uitzonderlijke proces van begin- tot (uniek) eindproduct. Deze show duurt 45 minuten en kost 6 euro per persoon, ter plaatse te betalen.

Profiteer van de online korting en bestel je tickets voor Fleuramour – Crystal & Flowers nu ! Bovendien vermijd je wachtrijen ter plaatse.

5 redenen om Fleuramour – Crystal & Flowers te bezoeken

Tijdens ‘Fleuramour – Crystal & Flowers’ kom je terecht in een stukje industriële geschiedenis. Hier zag het wereldvermaarde kristal van Val Saint Lambert het levenslicht om vervolgens wereldfaam te verwerven.

Het bijhorende kasteel is dit voorjaar nog opgefrist en de gerestaureerde abdij zal door haar grootsheid meerdere monden doen openvallen. Aangekleed met bloemen moet dit van 20 tot en met 22 april wel een topbestemming zijn.

Door het enigszins futuristische gevoel dat je in het kasteel krijgt, omdat het moderne met klassieke elementen combineert, sprong bij de organisatoren het thema “Next Generation” te binnen. Verwacht vooruitstrevende bloemenconstructies van ervaren maar ook van jonge floristen (op zich al de toekomstige generatie)…

Zoals we dat van Fleuramour gewend zijn, zal de creativiteit hoogtij vieren. De Belgisch-Russische Natallia Sakalova brengt in de trouwzaal van Val Saint Lambert de romance van een huwelijk tot leven. Arnauld Delheille laat je in de bar genieten van een bloemrijk panoramisch uitzicht.

Door een tunnel van frisse voorjaarsbloemen en bollen, gemaakt door Sören Van Laer, kom je op een buitenpleintje waar je de resultaten van de wedstrijd ‘Land Art’ (kunst in de natuur) zal kunnen bewonderen. Vervolgens word je binnengelokt door Fleur Creatief en Fleur@Home die elk één groot design uitwerken !

Angelica Lacarbonara

Naast de hogervermelde gerenommeerde floristen kan ‘Fleuramour – Crystal & Flowers’ ook rekenen op de Roemeense toppers Ella Fodor en Anca Ungureanu. In de imposante boogzaal van de abdij gaat de Italiaanse Angelica Lacarbonara ongetwijfeld hoge ogen gooien met haar florale luchters.

Tussen al dat bloemengeweld kan je kennismaken met de wondere wereld van het kristal. Bewonder de schoonheid, de pure helderheid en de intense kleuren in elk uniek stuk, mondgeblazen of handgeslepen.

Krijg je maar niet genoeg van de kristalkunst onderweg? In de shop vind je nog een hele collectie vazen, bekers, tafelaccessoires en siervoorwerpen.

Koop hier je tickets

Combi : ticket + trein
B-dagtrip
 • Binnenkort mogelijk via website NMBS
 • Inkomticket inbegrepen
 • Vanuit elk station mogelijk
Meer info
Hot!
Dagticket
13
 • Koop je tickets in voorverkoop
 • Vermijd wachtrijen
 • € 13 hier tegenover €15 aan kassa
 • Geniet € 2 korting per persoon
 • Tot 12 jaar gratis
Nu kopen
Groepsticket
12
 • Groepen vanaf 10 personen : € 12 pp.
 • Groepen vanaf 25 personen : € 12 pp. + 2 gratis begeleiders
Meer Info

Locatie

 • Rue du Val Saint Lambert 245, 4100 Seraing (B)
 • happenings@rekad.be